Vuoden Luontokuva 2007

Lassi Rautiainen: Takaa-ajo

 

Vuoden Luontokuva –kilpailu järjestettiin nyt 27. kerran. Pohjoismaiden suurimman luontokuva-kilpailun voitti suurpetokuvaaja Lassi Rautiainen Kajaanista kuvalla ”Takaa-ajo”.
 
Nisäkkäät-sarjaan osallistunut kuva esittää kolmen suden ja karhun vauhdikasta takaa-ajoa kesäyössä. Päätuomari Frans Lanting perusteli valintaansa: ”Kuvaaja on onnistunut tallentamaan hyvin harvinaisen kohtaamisen, joka syttyy katsojan silmissä elämään yhä uudelleen. Toteutus on hyvin maalauksellinen, kuvassa on lähes myyttinen tunnelma, joka synnyttää ajatuksia ja tarinoita. Olen iloinen voidessani palkita teoksen, jossa perinteiseen taidokkaaseen luontokuvaan ja hyvin epätavalliseen tilanteeseen yhdistyy myös vahva kerronnallinen sisältö.” 
 
Kajaanilainen Lassi Rautiainen kuvasi voittoisan tilanteen heinäkuussa 2006 kuvauspiilostaan Kuhmossa. Hänen kuvaushaaskalleen oli yön hämärimpinä hetkinä ilmestynyt susiperhe, joka ryntäsi ruokailemassa olleen karhun kimppuun. Kohtaamisesta oli syntynyt hurjia takaa-ajoja, joiden yhteydessä välillä myös karhu uhmasi susia. Kuvaussafariyrittäjä ja kirjailija Rautiainen on kuvannut suurpetoja jo yli 20 vuoden ajan. Voittajalle luovutettiin Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n 5 000 € verovapaa pääpalkinto. Kilpailussa oli tänä vuonna kaikkiaan 7 yleistä sarjaa sekä 2 nuorten sarjaa. Kukin sarjavoittaja palkittiin 750 € rahapalkinnolla. Palkintojen ja jaettujen palkkioiden yhteissumma on yli 20 000 €. 
 
Kilpailun päätuomariksi oli kutsuttu valokuvaaja Frans Lanting Kaliforniasta. Hänet on arvostettu yhdeksi aikamme merkittävimmistä luontokuvaajista.
 
AIEMMAT > 2007 > Vuoden Luontokuva